Jak si připravit půdu, když chcete přesedat

Pokud máte pocit, že to ve vašem současném zaměstnání „skřípe“, nebo prostě jen potřebujete změnu, je na čase připravit si půdu pro přestup. Pro většinu profesionálů je snadnější si najít novou práci při stávajícím zaměstnání. Pět způsobů, jak začít:

- Zviditelněte se (diskrétně). Zveřejněte například profil své kariéry na internetu. Autor uvádí některé vhodné stránky pro americké kolegy.

- Angažujte se v kolektivních aktivitách vašeho oboru. Tyto skupiny poskytují další možnosti budování kontaktní sítě. Navíc touto aktivitou nebudete nápadní stávajícímu zaměstnavateli. I pouhá pravidelná účast na setkáních může pomoci při nalezení nového místa.

- Hledejte jako náborář. Vyhlédněte si 10 až 15 firem, pro které byste byli ochotni pracovat. Pak na internetu vyhledejte jejich bývalé zaměstnance a kontaktujte je. Zeptejte se na firmu, potenciálního nadřízeného a oddělení, které vás zajímá. Budete překvapeni, jaké informace se dozvíte.

- Oprašte kontaktní síť. Když víte, že svou síť kontaktů v dohledné době využijete, začněte oprašovat kontakty. Je třeba zjistit, kdo bude pro vás důležitý. Dobré kontakty jsou pro změnu kariéry velmi zásadní.

- Zhodnoťte se. Popřemýšlejte o tom, co opravdu chcete. Vezměte v potaz své silné i slabé stránky, oblíbené činnosti a to, co nesnášíte.

-av-
Zdroj: Career Journal - portál amerického listu Wall Street Journal zaměřený na zaměstnání a kariéru
Zobrazit přehled článků ze zdroje Career Journal