Jak si zbytečně nepoškodit vztahy na pracovišti

Všichni chceme mít co nejpříjemnější a nejproduktivnější vztahy s kolegy. Často se však dopouštíme chyb, které naše vztahy s kolegy spíše poškozují. Které to jsou?

- Sdílení příliš mnoha informací příliš často. Neformální konverzace pomáhají budovat přátelství na pracovišti, neodhalujte však příliš mnoho. Přílišné detaily ze soukromého života mohou poškodit vaši pověst a vést až k propuštění.

- Přílišný pocit pohodlí. Je příjemné cítit se v práci uvolněně, i zde však platí, že méně je více. Na prvním místě je plnění pracovních úkolů, nikoli odpočinek.

- Přílišné spoléhání na komunikační technologie. E-mail a další komunikační technologie výrazně usnadňují práci, nikoli však při komunikaci s přímými kolegy a při řešení triviálních věcí.

- Přílišné vychvalování sebe sama. Vaše úspěchy a dovednosti by neměly zůstat bez povšimnutí. Zároveň byste je však neměli propagovat na úkor druhých.

- Upřednostňování některých lidí před jinými. Nejrespektovanější a nejoblíbenější profesionálové přistupují ke všem kolegům bez ohledu na jejich postavení se stejnou mírou slušnosti.

- Docházení do práce při nemoci. Nejen, že nemoc oslabuje vaši produktivitu, ale může nakazit i ostatní. Nejste-li zdraví, zůstaňte doma a odpočiňte si.

-kk-

Zdroj: CareerBuilder - největší americký portál s nabídkami zaměstnání
Zobrazit přehled článků ze zdroje CareerBuilder