Jak vycházet se zaměstnanci

Chcete dobře vycházet s lidmi v práci? Držte se následujících doporučení.

- Dávejte si pozor na tón hlasu. To, jak něco řeknete, bývá důležitější než to, co řeknete. Zejména v krizových situacích držte svůj jazyk na uzdě, abyste nepřišli o důvěru ostatních.

- Dávejte si pozor na své sliby. Sliby byste měli plnit za každou cenu. Nejsnazší cesta, jak přijít o důvěru druhých, vede právě přes slibování něčeho, co nemůžete nebo nechcete dodržet.

- Buďte přátelští a podporujte druhé. Nevynechejte žádnou příležitost ukázat druhým svou laskavost a podporu. Chvalte dobrou práci, ať už jí udělá kdokoli. Kritiku nikdy nepředávejte zlomyslně.

- Zajímejte se o druhé. Učte se o jejich zájmech, domovech a rodinách i o jejich problémech. Získáte tak větší důvěru.

- Buďte veselí. Udržujte si veselý postoj, i když máte určité problémy. Nejen, že se druzí s vámi budou cítit lépe, ale i vy se tak budete cítit.

- Mějte otevřenou mysl. Nepouštějte se hned do hádky. Raději o věcech diskutujte, abyste ostatní neodradili.

- Starejte se o své věci. Nediskutujte o problémech druhých, vyhněte se šíření pomluv.

- Buďte opatrní na city druhých. Neurážejte nikoho nevhodným humorem. Než si začnete dělat legraci, myslete na city druhých.

- Nevšímejte si, co o vás říkají druzí. To, co se o vás říká, si neberete příliš k srdci. Uvědomte si, že lidé, kteří o vás mluví, nemusejí být dobře informovaní. Nechte za sebe raději mluvit své činy.

- Nebojte se o zásluhy, které vám patří. Snažte se dělat to nejlepší, co dokážete. Obava o zásluhy vás bude jen zbytečně stresovat. Ukažte ostatním svou pracovní etiku a budete moci být hrdí na dobře vykonanou práci.

-kk-

Zdroj: Fabjob.com - americký server pro uchazeče o zaměstnání
Zobrazit přehled článků ze zdroje Fabjob.com