Jak začít s novým týmem

Sestavení nového týmu pro nový projekt nebo zvláštní úkol je efektivní cestou k vytváření dynamiky ve firmě. Článek proto přichází s několika doporučeními, jak podpořit správný začátek fungování nového týmu.

- Hledejte hodnotu. Buďte otevření k myšlenkám všech členů týmu. Kritizovat je snadné. Vy byste však měli hledat pozitivní stránky myšlenek a motivovat k tomu, aby si je jednotliví pracovníci nenechávali pro sebe.

- Držte se svého poslání. Tým se může snadno odklánět od své agendy v důsledku osobních záležitostí členů nebo nedostatečného soustředění. Ujistěte se proto, že tým rozumí cílům celé skupiny a ví, co je třeba dělat.

- Vítejte produktivní konflikty. Konflikt v týmu může být v mnoha situacích přínosný. Je však třeba naučit se identifikovat konflikty, které se nevztahují k týmovým cílům.

- Buď připraveni. Než vstoupíte do nového týmu nebo projektu, snažte se předem naučit co nejvíce. S nedostatkem informací byste mezi týmovými kolegy ztratili respekt.

- Podporujte silné stránky druhých. Každý člen přináší do týmu něco jedinečného. Umožněte jim proto, aby svých silných stránek využili k týmovému úspěchu.

-kk-

Zdroj: ezinearticles.com - Databáze odborných článků pro elektronické magazíny.
Zobrazit přehled článků ze zdroje ezinearticles.com