Jak získat maximum z nečekaných prostojů

Celý rok bojujete o čas. Co se ale stane, když máte najednou méně práce? Až příliš často trávíte tento čas surfováním, prodloužíte si oběd nebo probíráte něco osobního s kolegy. Pro maximální využití „pomalých časů“ zvažte tyto tipy: 

- Zapojte představivost. Ve skutečnosti jsou snílci ti, kteří vytvářejí významné změny a „vystupují“ z řady. Zhodnoťte svoji každodenní rutinu. Co zabírá váš čas, způsobuje stagnaci a maří váš růst? Až příliš často status quo akceptujete. Ušetří vás to od probírání se svými domněnkami a efektivitou. Přepište tato pravidla. Využijte své prostoje ke zhodnocení, testování a implementaci nových řešení.  

- Profesní růst. V podnikání je to tak, že se buď přizpůsobíte, nebo strádáte. S kariérou to není jiné. Uvítejte prostoje jako možnost investovat do své osoby. Zapište se například do firemních školících programů. Identifikujte knihy nebo časopisy, které prohloubí váš rozhled, kreativitu a motivaci. Také přemýšlejte o tom, kam skutečně chcete ve své kariéře dojít. Udržujte své CV aktualizované, nikdy nevíte, kdy příležitost zaklepe. 

- Organizujte. Nepořádek ubíjí. Projděte své elektronické a papírové složky. Je vše logicky a snadno dostupné? Pořádek ušetří váš čas, energii a zvýší vaše soustředění.  

- Zúčastněte se teambuildingu. S kolegy trávíte osm nebo více hodin denně. To ale neznamená, že je opravdu znáte, věříte jim a vzájemně se respektujete. Zvažte několik dní, které byste věnovali teambuildingovým aktivitám.  

- Dokončete dlouhodobé projekty. Zkonsolidujte své myšlenky. Sjednoťte své snahy s širšími firemními cíli. Vyviňte plán krok za krokem, prosycený cíli, termíny a měřítky. Nezapomeňte potom publikovat, jak vaše snaha zvýšila obrat, efektivitu nebo spokojenost zákazníků.  

- Poděkujte. Vděk upadá do zapomnění. Lidé jsou příliš zaneprázdnění na to, aby děkovali. Pošlete ručně psané poděkování významným zákazníkům nebo akcionářům. Zavolejte zákazníkům bez obchodního podtextu, posilte vztahy a zjistěte, zda nejsou nějaké problémy.  

- Relaxuje. Odpočiňte si, zasloužíte si to.   

-av-

Zdroj: CareerBuilder - největší americký portál s nabídkami zaměstnání
Zobrazit přehled článků ze zdroje CareerBuilder