Jak zlepšit morálku na pracovišti

Špatná organizační morálka je většinou důsledkem malých problémů, které se přehlédnou, ale hromadí se. Vynecháme na okamžik pozitivní hodnocení příspěvků, peněžní a jiné prémie a podporu a pochvalu.¨

Pokud budete chtít zlepšit morálku vašich zaměstnanců na pracovišti, zkuste se na chvíli vžít do jejich role. Představte si sebe sami jako zaměstnance, který u vás začíná. Je nábytek dostatečně vyhovující? Není zastaralý? A co barvy? Nejsou moc šedé? A není kuchyň příliš špinavá? Pak se rozhlédněte kolem vaší pracovní plochy. Narazíte možná na nějaké předměty, které vás dráždí až provokují. Něco přebývá nebo dokonce chybí? Pokud narazíte na věci, které vás budou dráždit, pak je velká pravděpodobnost, že budou dráždit i vaše zaměstnance.

A právě zde jsou kořeny nízké organizační morálky. Zeptejte se tedy přímo zaměstnanců, dostanete jistě nějaké připomínky. A pokud ne, tak stejně pozorujte a poslouchejte. Začněte trávit více času mezi svými lidmi a ne zavřeni sami v kanceláři. Dokážete se tak snadněji vžít do jejich pocitů a při změnách morálky vás to možná nebude stát ani korunu.

-pk-

Zdroj: Suite 101 - databáze odborných článků nejen pro manažery
Zobrazit přehled článků ze zdroje Suite 101