Jste v práci příliš ohleduplní?

Kreativní, talentovaný, úžasný. Určitě by vás potěšilo, pokud vás bude nadřízený popisovat tímto způsobem. Co když ale řekne, že jste hodný? Ne, že by laskavost nebyla cennou vlastností, lidé přece chtějí pracovat s taktními a ochotnými lidmi.

Potíž nastává s lidmi, kteří jsou příliš ohleduplní, což jde často ruku v ruce s dalšími vlastnostmi, například přílišnou úslužností, neochotou cokoliv říci nebo váhavostí s konstruktivní kritikou.

Zde je několik tipů, které vám pomohou být hodní a také kreativní, talentovaní a úžasní:

- Určete si hranice. Lidé, kteří jsou příliš hodní zřídka říkají „ne“. Pokud akceptujete každý požadavek, i když sami máte dost práce, riskujete, že budete zneužíváni a vyčerpáni.

- Nebojte se ozvat. Pokud zjistíte, že ostatní často prezentují nápad, který je z vaší hlavy a jen jste jej neprosazovali, přestaňte být tak plaší. Zviditelníte se, pokud budete pravidelně přispívat na jednáních či poradách. Pokud si udržíte profesionalitu, ostatní budou vaše nápady respektovat i ve vašem podání.

- Buďte přímí. Prošel jste si práci nového pracovníka a máte k ní pár výhrad. Nechcete ho však ranit, a tak změny uděláte v dokumentu sám. Děláte mu ale skutečně službu? Pokud se nepoučí ze svých chyb, je pravděpodobné, že je bude opakovat. Zkuste mu raději dát konstruktivní kritiku a nechat ho opravit svou práci.

- Nebuďte příliš empatičtí. Váš nejlepší přítel na pracovišti si vám chodí stěžovat, když má moc práce. I když přímo nežádá o pomoc, vždycky mu ji stejně nabídnete, i když máte sami co dělat. Až příště zase přijde, zkuste se zamyslet, než pomoc nabídnete. Často stačí povzbuzení a vyslechnutí, aniž byste nutně museli být akční.

- Buďte více sebejistí. Ať už hovoříte s manažerem nebo kolegou, buďte struční a přímí. Hodní lidé obvykle cítí, že musí ospravedlnit své myšlenkové procesy tak, že je popisují nesnesitelně podrobně.

-av-
Zdroj: HotJobs.com - pracovní portál
Zobrazit přehled článků ze zdroje HotJobs.com