Káva usvědčí skryté chování vašich kolegů

Skutečnou tvář svých kolegů poznáte v kuchyňce. Někteří se zde promění k nepoznání. Záhadnou změnu chování má na svědomí prázdná konvice na kávu, která u řady lidí vyvolá velké zklamání, někdy i frustraci. Podle toho, jak se vaši kolegové snaží o její opětovné naplnění, je lze rozdělit do několika kategorií.

Nejoblíbenější je podnikavec, který sáhne po kávě a omamným nápojem naplní další konvici. Že se jedná o samozřejmost? Nikoliv. Řada lidí radši, než aby zapnula kávovar, pátrá po jiných alternativách, jak se k hotové kávě dostat.

Ulejvače při pohledu na prázdnou konvici náhle přepadne chuť na cigaretu. Netečně opustí místo činu a doufá, že se mezitím do kuchyňky dostaví podnikavec a kávu připraví. Tato taktika funguje překvapivě dobře. Není však k ničemu, pokud do kuchyně vstoupí individualista, který se již dávno vymanil z kávové mašinérie. Neustále si s sebou nosí hrnek s dobře nadávkovanou porcí rozpustné kávy a je nezávislý na chování svých kolegů.

Po svém si přísun kávy zajistí generál, který určí, kdy bude kdo zodpovědný za přípravu nápoje, přičemž do plánu omylem zapomene zařadit sebe. Podobně jako individualista se od společné kávy distancuje i mazánek, jehož koníčkem je slídit po nejlepší a nejlevnější kávě v okolí, o čemž dokáže hodiny hovořit. Vítaným posluchačem je pro něj přelétavec, kterého v okamžiku, kdy dojde káva, na ni přejde chuť.

Postrachem všech kolegů je hrncový piják kávy, který si na svou dávku kofeinu pořídil tak velký hrnek, že vyprázdní minimálně polovinu konvice. Ještě horší pověst má však packal, který věří, že nalezne řešení, jak prázdnou konvici naplnit. Vymyslí tak nový systém, v jehož důsledku ostatní připraví nejen o zásoby kávy, ale i o konvici.

-hp-
Zdroj: Süddeutsche Zeitung - webová verze magazínu Süddeutsche Zeitung
Zobrazit přehled článků ze zdroje Süddeutsche Zeitung