Kolik berou lidé na vámi hledané pozici? Řekneme vám to

Každá větší či menší společnost potřebuje v určitém okamžiku najít nového člověka na konkrétní pozici. Pro personálního manažera to znamená sestavit si seznam kompetencí, které by měl případný kandidát ideálně mít. Poté je však nutné udělat zásadní rozhodnutí, kolik novému zaměstnanci budeme za jeho práci platit.

Ilustrační snímek

Výše mzdy se odvíjí jak od možností společnosti, tak od očekávání kandidáta na hledanou pozici. Pravděpodobně budete hledat odpověď na otázku, kolik peněz bychom měli novému zaměstnanci dát, abychom ho do firmy nalákali, a přitom nepřeplatili. Většinou se zaměstnavatel snaží získat informace o stavu na trhu práce. Analyzuje inzeráty, obsahy diskusí na internetu, ale i mimo něj. Rozsah dostupných informací však často poskytuje pouze okrajový nebo dokonce velmi zavádějící obrázek o skutečnosti.

Společnost TREXIMA nabízí řešení založené na faktických údajích o odměňování na konkrétních pozicích a ve vybraných krajích.

Jak to může vypadat v praxi

Do výrobní firmy ve Zlínském kraji hledají svářeče. Jedná se o otevřenou pozici, na kterou je dlouhodobě problematické najít nové lidi. V oboru je velká konkurence a kvalifikovaných zaměstnanců na tuto pozici není dost. Potenciální uchazeči o zaměstnání si tak mohou vybírat. Daná výrobní firma se proto rozhodne využít řešení EASY Benchmarking od společnosti TREXIMA, díky kterému rychle získá údaje o průměrných mzdách na hledanou pozici ve Zlínském kraji. Z přehledné tabulky, do které zaměstnavatel vyplní pouze základní informace o pozicích, které chce porovnat, získají odpovědní manažeři reálné informace o tom, jak na tom svářeči ve Zlínském kraji s odměňováním jsou. Získají informaci nejen o výši mzdy, ale také o její struktuře a vývoji za poslední 3 roky.    

Na základě těchto údajů pak mohou vhodně nastavit jak výši své nabídky, tak výši odměn stávajících zaměstnanců.  Stačí pouze sdělení konkrétní pozice, sledovaného období a oblasti, která zadavatele zajímá.

Vyzkoušejte EASY Benchmarking

Výstup EASY Benchmarking sice není tolik sofistikovaný jako jiné, komplexnější verze srovnání vytvořené společností TREXIMA, ale na rozdíl od běžných mzdových benchmarkingů tato varianta nevyžaduje dodání téměř žádných vstupních podkladů ze strany zadavatele. Zjednodušené mzdové srovnání EASY Benchmarking je na trhu unikátní také svou finanční nenáročností, rychlostí a konkrétností.

EASY Benchmarking je vhodný zejména pro menší a střední firmy, které potřebují obsadit konkrétní pozici a získat rychlou představu o mzdovém ohodnocení v krajském i celonárodním měřítku.

Řešení EASY Benchmarking vám také pomůže s podklady pro přípravu mzdových plánů a rozpočtů a v případě nežádoucí fluktuace vám nabídne reálnou odpověď na otázku, zda je problém v odměňování zaměstnanců.

V případě zájmu o více informací o řešení EASY Benchmarking nás kontaktujte. Zadání celého řešení a získání výstupů vám zabere minimum času, a přitom vám výrazně usnadní a zefektivní práci.

Vaše dotazy zodpoví konzultant společnosti TREXIMA - Mgr. Radek Sedláček, sedlacek@trexima.cz, 725 587 467.