Láska na pracovišti není jen vaše věc

Blíží se svátek svatého Valentýna. Britská společnost Acas, která se zabývá vztahy na pracovišti, se proto rozhodla připomenout základní pravidla, jak řídit lásku na pracovišti. Romantické vztahy jsou na pracovišti běžnou záležitostí, vzhledem k tomu, kolik času lidé v práci tráví. Neměli by však zapomínat na profesionální chování.

- Ujistěte se, že necháváte svůj soukromý život doma. Každý pár má svá dobrá a špatná období. Naučte se ale oddělovat práci od soukromí, abyste si zachovali respekt kolegů i vlastní profesionální integritu. Nikdo nechce být v práci svědkem vašich mileneckých hádek.

- Respektujte diskrétnost. Není nijak výjimečné začít se scházet s někým ze stejné firmy, dokonce to může být i někdo, koho řídíte nebo někdo, kdo naopak řídí vás. Vždy se však chovejte diskrétně.

- Buďte spravedliví ke všem. Pokud jste manažer, dobře si rozmyslete, zda přeřadíte dosud spolupracující pár do jiných funkcí jen proto, aby nedošlo k případným budoucím problémům. Zvažte všechny možnosti a rozhodujte se na základě schopností svých zaměstnanců.

- Když se věci nepodaří. Pokud vztah mezi zaměstnanci nevydrží, je na místě neřídit se city, které mohou poškodit společnou práci. Usilujte o to, zůstat za každé situace profesionální.

-kk-
Zdroj: HR Zone - britský portál zaměřený na lidské zdroje
Zobrazit přehled článků ze zdroje HR Zone