Lloyds spouští program pro rodiče

Ilustrační snímek

Britská bankovní skupina Lloyds spustila nový e-larningový program pro maminky a tatínky na rodičovské dovolené. Program, který vznikl ve spolupráci s dodavatelskou společností Talking Talent, je součástí širší firemní iniciativy na podporu rodičů z řad zaměstnanců a jejich manažerů. Informoval o tom server onrec.com.

E-learningový kurz bude přístupný všem zaměstnancům a bude obsahovat několik modulů zaměřených na přípravu na mateřství, rodičovskou dovolenou a návrat do práce. Samostatný modul je určen pro muže na rodičovské dovolené. Kurz obsahuje praktické tipy, případové studie a krátká videa, která rodičům pomohou s organizací práce před nástupem na rodičovskou dovolenou, péčí o děti v průběhu mateřské dovolené a také s udržením kontaktu s firmou po dobu jejich nepřítomnosti.

Součástí programu je také online podpora a školení vybraných personalistů, z nichž se stanou specialisté na poskytování poradenství v období před a v průběhu rodičovské dovolené. Účastníci programu spolu mohou komunikovat prostřednictvím online sítě. Program pro rodiče zahrnuje také možnost práce na flexibilní úvazky.

Zájem o podobné programy stoupá i mezi zaměstnavateli v České republice. Jedním z nich je například Československá obchodní banka. Ta získala za svůj Program pro maminky a tatínky ocenění HREA – Excellence Award® 2011 na odborné konferenci HR Know How 2012. Podobný program má i mobilní operátor Telefónica Czech Republic. Více o tom, jak české firmy zavádějí programy pro maminky a tatínky si můžete přečíst v tomto článku.

-kk-

Zdroj: Online Recruitment Magazine - britský portál věnovaný náboru zaměstnanců
Zobrazit přehled článků ze zdroje Online Recruitment Magazine