Manažerův humor nemusí být vždy vtipný

Možná vás překvapí, když zjistíte, že váš nový manažer je sarkastický mamlas. Pokud vám takové jednání a hrubé a hloupé vtipy nesedí, budete se muset naučit s takovým člověkem vyjít. Hlavně si dejte pozor, aby nezjistil vaši ofenzivu a nebyli jste za chvíli terčem posměchu jeho i vašich kolegů.

Budete se muset rozhodnout, zda jste ochotni snášet jeho chování, které vám naprosto nevyhovuje, nebo nejste a raději to vzdáte.

Když se rozhodnete zůstat, snažte se o něm pár věcí dozvědět. Například se nenápadně ptejte lidí v jeho okolí. Můžete například vyzkoušet frázi: Jaký vlastně je? Ještě jsem neměl šanci ho poznat blíž. A co jeho manažerský styl?

Zkuste mu oplácet jeho vlastními zbraněmi. Až na vás zase zaútočí nějakou sarkastickou a rádoby vtipnou poznámku, vraťte mu ji humorem vám vlastním. Uvidíte, že ho zaskočíte a trefíte do černého.

Jestliže vám to nepůjde a manažerovou chování vám bude víc a víc vadit, nebojte se rozhovoru z očí do očí. Slušně a seriózně mu řekněte, že se vám jeho chování nelíbí a jestli už se musí strefovat do zaměstnanců, ať vás vynechá.

Jestliže ani to nezabere, tak pardon, ale váš manažer je skutečný mamlas. Nemají jinde lepšího?

-pk-

Zdroj: Joan Lloyd & Associates - stránky americké koučky Joan Lloydové
Zobrazit přehled článků ze zdroje Joan Lloyd & Associates