Měli byste zavést práci na dálku?

Přibývá firem, které umožňují svým zaměstnancům pracovat na dálku. To má řadu výhod, ne vždy je to však správná volba. Zvažujete-li tedy zavedení této formy výkonu práce, položte si nejprve následující otázky:

- Pomůže vám to dosáhnout vašich obchodních cílů? Práce na dálku může snížit provozní náklady a zlepšit produktivitu práce. Může také rozšířit vaši působnost napříč geografickými hranicemi a nalézt nejvhodnější kombinaci dovedností pro výkon jednotlivých pracovních rolí. Záleží však na konkrétní firmě, zda to odpovídá jejím cílům.

- Odpovídá to vašim firemním hodnotám? Práce na dálku může zaměstnancům pomoci vyvážit pracovní život se soukromým, odbourat stres spojený s dojížděním a tím i přispět k lepšímu zdraví. Firmám navíc pomůže snížit jejich uhlíkovou stopu. Opět záleží na hodnotách konkrétní firmy.

- Máte potřebnou infrastrukturu? Úspěšná práce na dálku vyžaduje, aby zaměstnanci měli přístup k aplikacím a souborům potřebným pro výkon své práce stejně jako v kanceláři. Je třeba zajistit nejen, aby to byl přístup rychlý, ale také bezpečný.

-kk-

Zdroj: Bloomberg Businessweek - portál prestižního amerického týdeníku Business Week a mediální agentury Bloomberg
Zobrazit přehled článků ze zdroje Bloomberg Businessweek