Minikurz přípravy na pohovor

Příprava na pohovor by měla započít alespoň tři dny před jeho termínem.

- Šaty dělají člověka. Zajistěte si čisté a vyžehlené oblečení několik dní dopředu, abyste si s tím nemuseli na poslední chvíli lámat hlavu a působit si zbytečný stres. Také je vhodné zajistit si deštník v neutrální barvě pro případ nepříznivého počasí.

- Nezapomeňte na CV. Nechte si udělat několik kopií svého CV na kvalitní papír. Vezměte si raději o několik kopií víc pro případ potřeby. Uložte je do úhledných desek, kde zůstanou čisté a nezmuchlají se.

Udělejte si pořádek ve svém portfoliu a vytřiďte jakékoliv dokumenty, o kterých si myslíte, že by prospektivního zaměstnavatele mohly zajímat. Nezapomeňte si s sebou vzít kvalitní pero, notebook, bonbóny na svěží dech, hřeben a kapesníky.

- Praxe dělá mistra. Stejně jako v mnoha jiných oblastech lze i při pohovoru s trochou praxe lépe vyniknout. Obětujte trochu času přípravě – můžete požádat přítele, aby s vámi sehrál nejčastěji kladené otázky. Nemusíte však propadat panice, pokud během pohovoru nedostanete přesně ty otázky, které jste nacvičovali. Účelem vaší zkoušky bylo „zahřát“ se pro proces otázek a odpovědí jako takový.

- Investujte do průzkumu. Alespoň dva dny před pohovorem se snažte zjistit pár informací o firmě, kde se budete ucházet o místo. Udělejte si pár poznámek a snažte se zapamatovat si klíčová fakta.

Díky této drobné přípravě, která vás nebude stát víc než několik hodin času, získáte potřebnou sebejistotu a větší šanci uspět.

-av-
Zdroj: HotJobs.com - pracovní portál
Zobrazit přehled článků ze zdroje HotJobs.com