Motivační plakáty nejsou jen neúčinné

Řada lidí pracujících doma odmítá zdobit svou domácí kancelář motivačními plakáty. Připomínají jim totiž dny strávené v minulých zaměstnáních, kde byly motivační plakáty běžnou součástí firemní dekorace a kultury. Symbolizují jistou propagandu a mnohdy bezúčelné slogany.
Smyslem motivačních plakátů je podpořit produktivitu a morálku pracujících. V zaměstnání jste mohli přemýšlet, co vaši nadřízení plakáty sledují a nenacházet tento smysl, domácí kancelář je však něco jiného. Doma to budete jen vy, kdo zvolí smysluplný plakát za konkrétním účelem.

Měli byste si vybrat takový plakát, který promluví k vám osobně a bude vás motivovat. I manažeři lidských zdrojů by se naučili hodně, kdyby pochopili tento jednoduchý fakt. Nemusí se jednat ani o klasický motivační plakát a nějakým sloganem. Může to být například plakát s vaším oblíbeným filmem, který vám připomene něco, čeho chcete ve svém životě dosáhnout.

V zaměstnání často motivuje strach, ať už z propuštění, firemní politiky nebo dalších kariérních oblastí. Domácí kancelář by tento strach zahrnovat neměla. Osobní motivace doma by měla naopak být řízena vaším vlastním zájmem o úspěch.Jakýkoli plakát, který si pověsíte na zeď by měl toto odrážet.

Pokud vám plakáty nevyhovují, můžete si nastavit motivační domovskou stránku vašeho internetového prohlížeče nebo pracovní plochu počítače dle vašeho výběru. Pomůže vám to udržet motivaci a soustředění na vaši práci a cíle.

-kk-

Zdroj: ezinearticles.com - Databáze odborných článků pro elektronické magazíny.
Zobrazit přehled článků ze zdroje ezinearticles.com