Nahota jako zaměstnanecký benefit?

Softwarová společnost v anglickém Amershamu vyhlásila výběrové řízení na pozice programátorů a prodejců, kteří chtějí pracovat nazí. Společnost s názvem Nude House, kterou založil v roce 1977 naturista Chris Taylor, vyvíjí a prodává online řešení pro e-komerci. Sám Taylor je přesvědčen, že jeho firma nabízí jako jediná na světě relevantní pracovní příležitosti pro praktikující naturisty obou pohlaví.

Inzeráty s nabídkou pracovních pozic v této společnosti se objevily nejen na jejím webu, ale i na populárním inzertním serveru Craigslist. Doslova uvádějí, že zaměstnanci budou pracovat zcela nazí. V kanceláři odloží stejně jako všichni dosavadní pracovníci oblečení i boty, přičemž se budou chovat kultivovaně (naturismus nemá sexuální podtext).

Taylorovým cílem je najmout až 17 nových pracovníků. Pohovory budou probíhat bez oblečení, aby si zájemci mohli vyzkoušet, zda se v kanceláři budou cítit příjemně. Kanceláře jsou běžně vytápěny na příjemných 23 stupňů.

Vedoucí naturistické organizace British Naturism Andrew Welch vidí v podnikání Chrise Taylora obdivuhodnou snahu o vytvoření prostředí, v němž mohou naturisté svobodně pracovat. Nepředpokládá, že to přinese nějaký ohromující úspěch, na druhou stranu však vítá zvýšený zájem a pozornost vůči praktikování naturismu.

-kk-

Zdroj: HR Zone - britský portál zaměřený na lidské zdroje
Zobrazit přehled článků ze zdroje HR Zone