Najděte si motivaci ke studiu jazyků

Ilustrační snímek

Mnoho nás dospělých má obavu, že je pozdě začínat s cizím jazykem, či se snažit o jeho zdokonalování. Často tak setrváme v postoji „já už se anglicky (německy, japonsky... dosaďte si podle sebe) stejně nikdy nenaučím“.

Pravdou je, že většinu z nás si s rodilým mluvčím už nikdo nesplete. Ale na to, abychom si poslechli zprávy, přečetli zajímavý článek, vyřídili pracovní povinnosti, napsali srozumitelný e-mail, nebo si bez velkých omezení popovídali na dovolené či na pracovní večeři, určitě dosáhneme. Chce to jen trochu nadšení a vytrvalosti. Povíme si, jak na to.

Podle různých průzkumů nám hraje do noty, že jako dospělí jsme ve studiu zodpovědnější, pečlivější a často tedy i úspěšnější než mladí studenti. Víme, co chceme, máme za sebou spoustu zkušeností. A snad proto se snadněji učíme to, co opravdu potřebujeme, ať už v práci, nebo osobním životě.

A co je pro nás dospěláky při studiu opravdu motivující? V první řadě úspěch a jasně stanovený cíl.

Potřebujeme mít dobrý pocit, že nám studium jde a že naše aktivita má smysl. Pak můžeme lépe překonávat i hendikepy, jako je nedostatek času na studium, horšící se paměť i schopnost soustředit se. Dále pak potřebujeme mít předem stanovený cíl. Cíl konkrétní a dosažitelný. V jazykové výuce mohou být tímto cílem mezinárodní zkoušky.

Nejvíce žádané jsou zkoušky z angličtiny. Na mezinárodní zkoušky se ale můžete připravovat i v rámci studia dalších jazyků, jako například němčiny, či španělštiny.

K mezinárodním zkouškám z angličtiny v Jazykové škole Elvis připravujeme jak firemní klienty, tak studenty v našich veřejných kurzech. Každý kurz je svou náročností přímo úměrný náročnosti skládané zkoušky. Tento typ studia sice vyžaduje intenzivnější přípravu, ale tím současně zaručuje rychlý postup v jazykové úrovni bez ohledu na to, zda se nakonec rozhodnete vlastní zkoušku absolvovat.

Máme-li cíl, tedy vidinu zlepšení angličtiny k úspěšnému složení zkoušky, zbývá nám podpořit motivaci. A čím vás budeme v průběhu studia motivovat?

Kromě efektivního plánu výuky a skvělých lektorů, kteří vás rozhodně nenechají při výuce klimbat, absolvujete průběžně několik Mock testů, tedy zkoušek nanečisto. Díky nim můžete sledovat, jak se vaše angličtina průběžně zlepšuje. Po dokončení kurzu absolvuje většina studentů zkoušku s více než 80% úspěšností. A to už je důvod k hrdosti za skvěle odvedenou práci!

Jako náš student tedy máte neustálý přehled o své aktuální jazykové úrovni – znáte svou výchozí pozici a vytyčený cíl. Z referencí našich absolventů víme, že tento způsob výuky pro ně bývá zpravidla největší zásobárnou motivaceZaměstnavatelé navíc mají měřitelný podklad návratnosti vložené investice.

A k jakým zkouškám vás v Elvisu připravíme?

Nejrozšířenějšími zkouškami pro Evropany jsou Cambridge English (dříve KET, PET, FCE, CAE, CPE, BEC). Cambridgeské zkoušky lze složit z obecné či obchodní angličtiny. Zkoušky jsou dále rozdělené na zkoušky pro dospělé, děti i mládež.

Pracovníky resortu Ministerstva obrany a studentům vojenských škol často připravujeme na zkoušky STANAG 6001, SLP 1, 2, 3.

Zájemce s studium na univerzitách v zahraničí pak většinou na zkoušky z akademické angličtiny IELTS či TOEFL.

A na závěr - proč si vybrat právě Jazykovou školu Elvis?

  • Máme 27 let zkušeností. Jazyky učíme poctivě a dobře.
  • Máme certifikaci Cambridge ESOL.
  • Jsme partnerskou školou British Council.
  • Velká část studentů k nám přichází na osobní doporučení.
  • Hodně studentů se k nám opětovně vrací a to i po letech.
  • Naši lektoři vás dokážou povzbudit, zvýší vám sebevědomí a rozmluví vás.
  • Víme, jak vás naučit komunikovat efektivně. Naše metoda výuky je celosvětově prověřená.
  • Nacházíme se ve výborné lokalitě blízko centra Prahy - hned u metra Pražského povstání.

Více informací a aktuální termíny přípravných jazykových kurzů.