Naučte se chodit do práce včas

Dělá vám problém přijít včas do práce? Jistě, ranní stávání je nepříjemná věc. Pokud přijdete pozdě jednou za tři měsíce, tak se asi nic moc neděje. Ale chodit pozdě denně? To už nemusí způsobovat problémy pouze vám, ale můžete tak negativně ovlivnit i prostředí na pracovišti.

Zkuste následující rady a změňte svou časovou strategii.

- Začínáte v práci v osm hodin? Zapomeňte na to. Váš čas je půl osmé. Zafixujte si, že začínáte v půl osmé. Výsledkem bude váš včasný příchod do práce a pokud už přijdete opravdu brzy, můžete si alespoň v klidu vyřídit e-maily.

- Naučte se zodpovědnosti. Zatím vás nic nenutí chodit včas? Nepříjemné pohledy spolupracovníků a občasné vynadání od šéfa se dá vydržet. Ale vězte, že vás všichni vidí jako nezodpovědného, nespolehlivého a nestarajícího se člověka. To se odrazí i na práci, kterou dostanete na starost. Chtěli byste dělat konečně velkou zakázku? Tak rychle z postele!

- Pokud nejste schopní udělat práci včas, informujte o tom svého šéfa. Řekněte mu, že jste si toho vědomi, ale že na problému pracujete. Zkuste se angažovat i v ostatních oblastech. Třeba pomozte s organizací firemní oslavy. Když váš šéf uvidí, že se snažíte a pracujete na svých slabých stránkách, bude shovívavější.

- Myslete na ostatní. Tím, že se zpozdíte, musí někdo udělat práci za vás. Pokud se tak stane, nabídněte se, že zůstanete přesčas, objednáte oběd nebo vyřídíte toho nepříjemného zákazníka.

-pk-
Zdroj: Suite 101 - databáze odborných článků nejen pro manažery
Zobrazit přehled článků ze zdroje Suite 101