Naučte se vystupovat tak, aby ostatní viděli vaši profesionalitu

Musíte ze sebe vydat to nejlepší, aby vás lidé vnímali tak, jak opravdu chcete. V práci se takové působení považuje za jeden z nejvýznamnějších faktorů úspěšnosti. Na člověka působí více faktorů, které lze zahrnout na několika kategorií.

Zevnějšek a vzhled je vizitka člověka „na první pohled“. Vzhled a úprava zevnějšku má vysokou výpovědní hodnotu a je jedním ze znaků kvality osobnosti. Navíc zde platí, že šaty dělaj člověka. Reprezentativnost je dána nejen samotným oděvem, ale i způsobem jeho nošení. Tím, jak vypadáme a jak se oblékáme, dáváme společnosti znamení, kdo jsme a kam chceme být zařazeni.

Správné vystupování a komunikace. Jedná se o způsob, jakým zdravíme, jak podáváme ruku, jakým způsobem bereme do ruky pero, jak kráčíme, jak gestikulujeme apod. V této oblasti si už v současné době můžete vzít poradce a najít i velké množství literatury.

Sebevědomí a sebedůvěra. Sebevědomí je pocit jistoty, vytvořený pozitivním vztahem k sobě samému. Jde o významnou součást lidského image, která vyplývá ze skutečnosti, že když chceme někoho jiného o sobě přesvědčit, musíme nejprve přesvědčit sebe.

Kam se chcete dostat? V profesionální kariéře je důležité vědět, kam se chcete dostat a podle toho se oblékat a komunikovat. Na první místě ale zůstávají naše schopnosti. Když máte prázdnou hlavu, tak vám ani značkový oblek nepomůže.

 -pk-

Zdroj: HNonline - zpravodajský server slovenského ekonomického deníku Hospodárske noviny
Zobrazit přehled článků ze zdroje HNonline