Nebojte se mladšího šéfa

Spolu s tím, jak lidé odcházejí déle do důchodu, přibývá těch, kteří pracují pro mladší nadřízené. Generační rozdíly přitom mohou způsobovat řadu problémů. Článek proto přichází s několika tipy, jak si vybudovat dobrý vztah s mladším šéfem.

- Uznejte jeho odbornost. Buďte otevření novým nápadům a přístupům, které může mladý manažer přinést na vaše pracoviště. Mladý šéf má své vlastní vzdělání a praxi a nepotřebuje, aby mu podřízení dělali rodiče.

- Komunikujte elektronicky. Mladší manažer může dávat přednost komunikaci prostřednictvím instant messagingu, textových zpráv nebo e-mailu před osobním setkáním a telefonem. Naučte se proto používat jeho preferovaný způsob.

- Neočekávejte příliš osobních schůzek. Mladší šéfové upřednostňují výsledky a produktivitu před osobním setkáváním na pracovišti. Připravte se proto na více webinářů či telekonferencí než osobních setkání.

- Zdůrazňujte své výsledky. Pravidelně šéfovi ukazujte výsledky své práce. Místo mluvení o desítkách let zkušeností, které máte za sebou, mluvte o očekáváních, která jste překonali v poslední době.

- Chovejte se podle svého věku. Vyhněte se srovnávání šéfa se svými dětmi a nemluvte o tom, co jste vy dělali v jeho věku. Stejně tak není třeba, abyste se chovali jako mladíci.

- Zdokonalujte své dovednosti. Udržení kroku s nejmodernějšími technologiemi vám pomůže udržet si pracovní místo v nejistých dobách.

- Nesoutěžte. Nesnažte se otevřeně konkurovat nadřízenému. Nestavte se do role toho, kdo všechno ví a zná jen vzhledem ke svému věku.

-kk-

Zdroj: U.S. News & World Report - americký web věnovaný vzdělávání, zdraví, financím a kariéře
Zobrazit přehled článků ze zdroje U.S. News & World Report