Nedovolte práci narušit vaši rovnováhu

V dnešní uspěchané době můžeme lehce ztratit rovnováhu tím, že se pokoušíme zvládat mnoho rolí – nejčastěji těch pracovních.
Životní rovnováha může být nepolapitelným cílem, pokud sami sebe přetahujeme, příliš dlouho pracujeme, málo spíme atd. – prostě klasické nešvary života v jednadvacátém století.

1. Dopřejte si pauzu. Často se stává, že člověk musí dělat přesčas, aby stihl úkol dokončit ve stanoveném termínu. Do toho vás šéf neustále zavaluje úkoly novými a práce se hromadí. Máte pocit že nevíte kam dřív skočit. Ujistěte se, že se za takové vypětí náležitě odměníte – delším volnem, dlouhou procházkou, nebo prostě pár hodinami odpoledního spánku.

2. Naučte se říkat ne. Neberte na sebe víc práce, že jste schopni bez přílišného stresu udělat. Také nemusíte přijmout osobní nebo pracovní pozvání na každou akci.

3. Učte se trpělivosti. Nezáleží na tom, jak dlouho bude trvat, než dosáhnete svých cílů. Neustále se za něčím hnát rozhodně není dobré pro duševní pohodu a navíc stále platí přísloví o práci kvapné a málo platné. Důležité je umět prožít každý okamžik cesty za tím cílem. Život totiž není o dožití, ale o prožití...

Naučit se žít v rovnováze je pro dnešní pracovně vytížené lidi těžké, ale komu se to povede, užívá si života několikanásobně lépe.

-ds-

 

Zdroj: Fabjob.com - americký server pro uchazeče o zaměstnání
Zobrazit přehled článků ze zdroje Fabjob.com