Nejproduktivnější je úterý

Výzkum právnické společnosti Peninsula mezi britskými zaměstnanci zjistil, že nejproduktivnějším pracovním dnem je úterý. Pracovní týden pak průměrně končí v pátek ve 14 hodin. Letos poprvé tak již není nejproduktivnějším pracovním dnem pondělí.

Pondělky jsou totiž doménou porad, konferenčních hovorů a vyřizování e-mailů. Jsou také dny s nejvyšším počtem absencí, takže skutečná práce začíná v podstatě až v úterý. V úterý se také pracuje nejvíce přesčas. Ve středu je práce již méně zábavná a více rutinní. Čtvrtek je vnímán jako začátek víkendového snižování aktivity a v pátek jsou běžné dvouhodinové obědy a pouze příležitostná práce.

Jak si tedy udržet úroveň produktivity po celý týden? Snažte se odpovídat na e-maily co nejdříve, aby se vám nenahromadily. Delegujte úkoly, zejména pokud máte před sebou blížící se termín důležitější práce. Ráno si vždy určete pracovní priority a časový rozvrh své práce. Udržujte soustředění, ale dopřejte si krátké přestávky na kávu nebo nadýchání čerstvého vzduchu, abyste byli i nadále svěží. Soustřeďte se na konkrétní úkol, který máte právě před sebou a ujistěte se, že jej dokončíte, než se pustíte do dalšího.

-kk-

Zdroj: Online Recruitment Magazine - britský portál věnovaný náboru zaměstnanců
Zobrazit přehled článků ze zdroje Online Recruitment Magazine