Několik tipů, jak ušetřit čas

Většina z nás při pracovním vytížení nestíhá. Přitom je čas největším činitelem, který staví všechny lidi do jedné roviny. Všichni máme k dispozici 24 hodin denně, 7 dní v týdnu a 168 hodin týdně. 56 hodin by si každý měl vyměřit na spánek a najednou máme jen 112 hodin k tomu, abychom za týden stihli všechno, co potřebujeme. Přitom jsou dva způsoby, jak čas využít -  efektivně a neefektivně.

Každý z nás si může zvýšit čas, který bude mít k dispozici, když si ho začne chytře plánovat. Pokud si to můžete dovolit, najměte si na věci, které nestíháte, asistenta. Nemusí to být ale špičkový pracovník, sáhněte do řad studentů.

Na každý den si udělejte hodinu po hodině rozpis, podle kterého se budete celý následující den řídit. Vykonané úkoly si odškrtávejte. Můžete si vytvořit i kódy, kterými budete označovat důležitost jednotlivých věcí.

Staňte se rychlostním čtenářem. Průměrná osoba čte v průměru asi 200 slov za minutu, ale může snadno zdvojnásobit rychlost čtení. Jen si spočítejte, kolik vám to ušetří času a kolik času strávíte tím, že nestále něco pročítáte.

Spoustu času také ušetříte, když začnete vstávat dřív. Jednou si to vyzkoušejte, ne nadarmo se říká, že ranní ptáče dál doskáče.

-pk-

Zdroj: Vault.com - americký portál a online komunita zaměřená na rozvoj kariéry
Zobrazit přehled článků ze zdroje Vault.com