Několik zvláštností ze světa HR

Úředníkům jedné americké firmy znepříjemňují život husy okupující jejich parkoviště. Řešení, doporučené správou budovy, zní: Prostě je nakopněte! Management budovy tvrdí, že dostal tuto radu od místních ochránců přírody – jediný způsob, jak naučit husy strachu z lidí, je periodické nakopávání opeřenců. Vydaný oběžník doporučuje nájemníkům, aby se ptákům vyhýbali a dávali pozor, kam šlapou. Mluvčí ochranářů tvrdí, že nic podobného nedoporučili, právě naopak. Smutné je i to, že zaměstnance uráží nehumánní chování ke zvířatům.

Objemnější příslušníci floridské dálniční policie mají novou motivaci ke shození nadbytečných kilogramů – důstojník s nadváho vyšší než 7,5 kg nezíská pětisetdolarový bonus od státu, což se samozřejmě nesetkává s pochopením těch, kterých se omezení týká – vedení policie naopak tvrdí, že jde spíš o otázku zdraví a bezpečnosti policistů, než o váhu.

Britští špioni budou požívat ochrany odborů, i když nejsou technicky jejich členy. Asociace zaměstnanců SIS spolupracuje úzce s odbory státních úředníků ve výslužbě. Zaměstnanci SIS zatím nemohli být v odborech – jejich osobní údaje jsou tajné. Nová úprava stanov by měla umožnit špionům členství v odborech při zachování údajů v tajnosti. SIS se k záležitosti nevyjadřuje.

**Datum vydání:**IV/2002
Zdroj: HR-next - portál pro odborníky na lidské zdroje
Zobrazit přehled článků ze zdroje HR-next