Nenechte se odvádět od práce

V kanceláři nebo prodejně nás řada faktorů odvádí od práce. Článek shrnuje základní z těchto rušivých prvků a radí, jak se jim vyhnout, aniž byste zanedbávali svou práci. Soustředí se při tom na majitele malých firem.

- Telefon. Telefon je velmi důležitý obchodní nástroj. Pokud však budete celý den telefonovat, těžko se můžete věnovat dalším důležitým věcem. Pořiďte si proto záznamník nebo hlasovou schránku a zvažte pomoc asistentky.

- E-mail. Pokud významná část vašeho byznysu probíhá po e-mailu, vytvořte si samostatné složky pro poptávky, objednávky, platby apod. Nezapomínejte pravidelně vyprazdňovat svou schránku a zaznamenávat si, komu jste již odpověděli a komu ne. Rozčleňujte e-maily podle priorit, abyste se moli věnovat i dalším svým prioritám.

- Kopírování dokumentů. Často vás může vyrušit potřeba okopírování nebo odfaxování důležitých dokumentů. Zvažte, zda by po vás nebylo vhodné multifunkční zařízení, které vám umožní skenovat, faxovat, tisknout a kopírovat v jednom.

- Příliš mnoho návštěv známých. Pokud vás v práci často navštěvují rodinní příslušníci nebo známí, nemůžete se plně věnovat své činnosti. Taktně je proto upozorněte, že vás mohou navštěvovat jen v době oběda.

- Příliš mnoho klientů. Nemůžete všechny zvládnout sami. Delegujte proto některé klienty svým zaměstnancům.

- Upovídaní zaměstnanci. Někteří zaměstnanci se nezdráhají klevetit ani před klienty. Mohou být při tom příliš hluční apod. Je proto dobré předem stanovit pravidla, aby tato situace nenastala.

-kk-
Zdroj: Morebusiness.com - americký web pro malé podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje Morebusiness.com