Nerušte vánoční oslavu kvůli penězům

Vzhledem k vysoké nezaměstnanosti a pomalému vývoji ekonomiky nepatří slovo „oslava" mezi ta, která by u zaměstnavatelů momentálně vyvolávala nadšení. Přesto si však uvědomují, že oslava Vánoc a konce roku se zaměstnanci je velmi důležitá. Jak ji tedy zajistit, když firma musí snižovat náklady?


- Střídejte dvě oslavy. Chcete-li si udržet tradice a zároveň náklady, střídejte vánoční oslavu s letním piknikem nebo grilováním.

- Sdílejte náklady se zaměstnanci. Pokryjte náklady za zaměstnance, požádejte je však, aby sami zajistili vstupenky a další náklady svých partnerů a hostů.

- Držte se jednoduchosti. Neutrácejte za přepychové dekorace, soustřeďte se na nejdůležitější aspekt oslavy - budování vztahů.

- Spojte se s místními partnery. Domluvte se s místním klubem nebo komunitním centrem, že je pomůžete uklidit nebo vylepšit jejich vzhled za bezplatný pronájem k oslavě.

- Přispějte charitě. Zvolte si charitativní organizaci a uvařte sváteční jídlo pro potřebné. Pozvěte zaměstnance, aby přinesli vlastní jídla a oslavovali s dobrým pocitem přispění druhým.

- Přineste jídlo. Uspořádejte oslavu ve firmě s tím, že každý přinese něco k jídlu. Vyzvěte zaměstnance, aby přinesli i recepty a podělili se o ně.

- Rozdělte oslavy. Místo velké anonymní oslavy pro celou firmu uspořádejte menší oslavy jednotlivých oddělení s nižšími náklady na jednoho zaměstnance.

- Oblečte se do kostýmů. Nemůžete-li si dovolit velkou oslavu s večeří, uspořádejte zaměstnancům den, kdy se budou moci převléci, poskytněte malé občerstvení a požádejte je, aby přinesli své oblíbené vánoční pochoutky.

- Vsaďte na talent. Uspořádejte karaoke nebo dejte zaměstnancům mikrofon, aby se navzájem pobavili.

- Připijte druhým. Zdůrazněte smysl Vánoc tím, že spolu se zaměstnanci věnujete něco charitě. Všichni si to můžete odepsat z daní.

-kk-

Zdroj: Training Magazine - portál předního amerického časopisu o vzdělávání a profesionálním rozvoji
Zobrazit přehled článků ze zdroje Training Magazine