Nové způsoby setkávání

Mítinky zabírají ve firmách velké množství času. Zkuste se například zamyslet, kolik času jste v uplynulém roce věnovali poradám či individuálním schůzkám se spolupracovníky. Otázkou zůstává, zda je vynakládání takového množství času skutečně nutné. Samotná doprava na místa setkání zabírá například často větší časový úsek než příslušné jednání. Není proto třeba scházet se tváří v tvář a přesto můžete hovořit s ostatními v reálném čase. Článek upozorňuje na několik jednoduchých komunikačních technologií.

- Konferenční volání. Postačují k němu dvě telefonní linky ve vaší domácí kanceláři. Většina dnešních telefonů vám pak umožní vést hovor se dvěma dalšími lidmi bez nutné přítomnosti operátora nebo služby pro zřizování hovoru.
- Netmeeting. Tento program společnosti Microsoft je běžně k dostání zdarma. S pomocí mikrofonu a webové kamery můžete jeho prostřednictvím hovořit s více lidmi přes Internet a vyhnout se tak nákladným hovorům přes telefonní síť.
- On-line konference. V dnešní době existují stovky internetových stránek umožňujících spuštění on-line konferencí. Nabízejí prostor ke sdílení větším počtem uživatelů.
- Videokonference. Pokud vaše firma potřebuje často hovořit s lidmi na vzdálených místech, vyplatí se jí investice do vybavení pro videokonference.

-kk-
Zdroj: You Can Work From Anywhere (YCWFA) - server specializovaný na řízení mobilních pracovních sil
Zobrazit přehled článků ze zdroje You Can Work From Anywhere (YCWFA)