Osvojte si myšlení atleta

Přestože vám fyzická aktivita moc neříká, můžete trénovat ve stylu top atletů pro dobrou pozici na pracovišti. Ze je několik strategií, které můžete využít:

- Mějte cíle. Získáte tak dlouhodobou vizi a motivaci. Cíle vám pomohou lépe zorganizovat čas a zdroje. V první řadě je vhodné určit si dlouhodobé cíle s výhledem na tři, pět i více let. Ty pak rozvést dále do menších období až k denním seznamům úkolů.

- Soustředění. Opravdu špičkoví sportovci mají schopnost odpoutat se od všech rušivých vlivů a dát do svého výkonu maximum, aniž by se stresovali tím, jaký bude výsledek.

- Buďte houževnatí. Pokud uděláte chybu, stručně si poznamenejte nutné změny a pak se rozhodně pohněte k dalšímu bodu. Pokaždé střílíte na novo a máte šanci se znovu trefit. Myslete vždy především na to, co máte udělat tady a teď.

- Vyhněte se vyčerpání. Někdy je třeba své cíle přehodnotit a určit nové priority. Naučte se říci “ne” něčemu, co skutečně nechcete a zajistěte si adekvátní odpočinek a výživu.  

- Podporujte svou sebejistotu.Kouči a psychologivé radí:

- Udělejte si seznam svých silných stránek a čas od času si jej projděte.

- Hlavu vzhůru - udržujte pozitivní řeč těla bez ohledu na to, jak si vedete. Nezapomínejte, že to, jak se chováte ovlivňuje, jak se cítíte.

- Občas “hrajte” s těmi pod vaší profesní úrovní. Vyhledejte situace, kde můžete mít vůdčí nebo lektorskou roli. (Řada atletů se nikdy nenaučí vyhrávat, nebo získat sebejistotu, protože nazažijí pocit vítězů.)

- Pracujte na sobě a svých dovednostech, poznejte dokonale svou práci. 

-av-

Zdroj: CareerBuilder - největší americký portál s nabídkami zaměstnání
Zobrazit přehled článků ze zdroje CareerBuilder