Pět rad pro dobré vztahy se šéfem

To, jak blízký vztah dokážete navázat se šéfem, ovlivní vaši pověst v práci a možnosti rozvoje kariéry. Článek přináší pět základních doporučení, jak vytvořit, udržet a řídit produktivní vztah s nadřízeným.

- Nikdy nezastiňujte mistra. Snaha o to, být chytřejší a zastínit šéfa, se nevyplácí. Vždy ze sebe vydávejte to nejlepší, ale dělejte to tak, abyste doplňovali svého šéfa.

- Zajistěte, aby váš šéf vypadal dobře. Pokud dokážete šéfovi profesionálně polichotit, ukážete se jako osobnost nejen ambiciózní, ale i schopná podpořit firemní cíle.

- Překonávejte očekávání. Jestliže vaše úspěchy přispějí k tomu, aby váš šéf dobře vypadal, nebude vás vnímat jako konkurenci, ale nepostradatelného člena týmu.

- Přicházejte s řešeními, nikoli problémy. Nejchytřejší cesta, jak uspět a dostat se výš, je stát se tím, na koho se šéf obrátí jako na prvního, nastane-li nějaký problém.

- Kryjte šéfovi záda. V první řadě udržujte v důvěrné rovině veškeré profesionální i osobní záležitosti, které by mohly na šéfa vrhat negativní světlo. Buďte také připraveni kdykoli jej zastoupit, když nebude dosažitelný, ale zachovejte mu důvěru. Nikdy nevyužívejte své pozice k obchodu s informacemi.

-kk-
Zdroj: Business Know-How - americký server věnovaný různým aspektům řízení malých podniků
Zobrazit přehled článků ze zdroje Business Know-How