Polovina Britů viní práci z konce svých osobních vztahů

Nedávný průzkum britského portálu s nabídkou zaměstnání www.HireScores.com se zaměřil na vliv práce na osobní vztahy pracujících. Ukázalo se, že více než polovina (53 %) pracujících Britů vidí v pracovních závazcích příčinu nezdárného konce svého posledního partnerského vztahu. 31 % naopak žádnou souvislost s prací nevidí.

Vztahy ničí nevěra s kolegy, ale i přílišné mluvení o práci

Bezprostřední příčiny rozpadů osobních vztahů pak nejčastěji zahrnovaly nevěru s někým z kolegů nebo klientů a příliš dlouhý čas trávený v kanceláři. K rozchodům však docházelo i kvůli tomu, že jeden z partnerů příliš často pracoval doma nebo o své práci příliš mluvil ve volném čase.

Rovnováha je zapotřebí

Ředitelku www.HireScores.com Lisette Howlettovou vysoká míra propojení pracovního života s osobním nepřekvapila. Připomněla, že žijeme v době, kdy přesčasy nejsou výjimkou a soustředění na kariéru patří k základním předpokladům úspěšného života. Zároveň však zdůraznila, že je třeba nezapomínat na hledání rovnováhy. „Pokud jste šťastní v jednom aspektu svého života, bude to mít pozitivní vliv i na ostatní oblasti,“ shrnula Howlettová.

-kk-

Zdroj: Online Recruitment Magazine - britský portál věnovaný náboru zaměstnanců
Zobrazit přehled článků ze zdroje Online Recruitment Magazine