Pozor na křiklouny - nenechte se zaskočit

Každý z nás se někdy setká s křiklounem, který srší kritikou a snaží se o manipulaci. Nenechte se vyvést z míry a snažte se s takovou osobou lehce vypořádat.

Tento typ lidí své okolí neustále upozorňuje na chyby a nedodržování pravidel, čímž si pro sebe buduje pocit důležitosti. Většinou se jedná o jedince, které v dětství jejich okolí podceňovalo.

Snažte se druhou stranu neobviňovat, ale pochopit. Pokud jste doopravdy udělali chybu, tak o ní alespoň víte a příště si dáte pozor. Jestliže obviňování přetrvává, komunikaci s dotyčným ukončete návrhem na osobní projednání.

Na křiklouny, kteří se na vás sesypou s haldou výčitek, nejlépe platí mlčení. Nebudete tak jeho hněv rozpalovat dalšími argumenty. S nimi začněte až po odeznění všech výtek. Snažte se najít společné řešení. Jestliže vás protivník opět zasype křikem, znovu se odmlčte.

S typem lidí, kteří svou pravdu obhajují do morku kostí, i když ji nemají, toho moc neuděláte. Jestliže se nejedná o životně důležitou záležitost, odkývejte takovémuto člověku jeho pravdu. Uleví se oběma stranám.

-hp-

Zdroj: MF DNES - český deník Mladá Fronta DNES
Zobrazit přehled článků ze zdroje MF DNES