Práce na dálku potřebuje jasná pravidla

Práce na dálku je v posledních letech stále populárnější. Mnohé firmy se však připravují o výhody této možnosti, jelikož ji neumějí efektivně využít. Mezi nejčastější chyby patří pomalé spojení, které firma zaměstnancům poskytuje, či obecně nekvalitní nástroje pro práci na dálku. Stejně velký problém pak nastává, chybí-li firmě jasná a konzistentní politika pro řízení práce na dálku.

Začít je proto třeba u politiky

Firma by měla pro práci na dálku mít jasná pravidla, která poskytnou odpovědi na všechny otázky zaměstnanců s tím spojené. Souvisí s tím i ujištění, že zaměstnanci pracující na dálku mají nejen k dispozici potřebné technologie, ale také to, že je umějí ovládat.

Zajistěte udržení komunikace

Aktivně podporujte komunikaci se zaměstnanci pracujícími na dálku prostřednictvím telefonu nebo internetu. S tím souvisí i kvalita připojení a také bezpečnostní opatření, aby si zaměstnanci mohli nejen vyměňovat důvěrné informace, ale také je ochránit před únikem do nepovolaných rukou.

Zapojte benefity

Upravte výhody poskytované zaměstnancům pracujícím na dálku tak, aby pro ně přechod do domácí kanceláře nebyl příliš nákladný. Dobrý začátek může být firemní počítač nebo příspěvek na účet za připojení k internetu. Správná volba benefitů povede k dlouhodobým úsporám nákladů a pružnější organizaci pracovní síly.

-kk-

Zdroj: HR Magazine - britský magazín pro manažery lidských zdrojů
Zobrazit přehled článků ze zdroje HR Magazine