Pracovní předsevzetí podle abecedy

Jestliže se nám zdá, že trpíme pracovním neúspěchem, svalujeme vinu hlavně na neschopné šéfy, nesprávné kolegy, hloupé organizační změny. Jenže za mnohé pády v profesionální kariéře si můžeme hlavně sami. Ať už si dáváme jakákoli předsevzetí, neměli bychom zapomínat na pracovní oblast. A že je opravdu z čeho vybírat.

- Aura. Aura neboli vaše vyzařování má na vaši práci opravdu velký vliv. Zjistěte si proto, jak vás vnímá vaše okolí, jak na něj působíte. Pokud zjistíte, že nic moc, zaměřte se na své pozitivní vyzařování.

- Cíle. Je důležité, abyste věděli, do jakého bodu se chcete svou prací dostat. Skutečný cíl poznáte, když si uvědomíte, co chcete skutečně dělat a co pro vás osobně kariéra znamená.

- Disciplína. Na cestě za úspěchem je disciplína nevyhnutelnou vlastností. Naučte se tedy poslouchat a motivovat sami sebe.

- Flexibilita. Nesoustřeďujte se pouze na jeden druh činnosti, ale rozhlédněte se kolem sebe, kde všude byste mohli svých schopností využít.

- Intuice. Snažte se někdy více než rozum poslouchat intuici.

- Komunikace. Bez dobrých komunikačních schopností dnes už nikdo moc velkou kariéru neudělá. Zamyslete se nad tím, jak jste na tom vy a nedostatky si doma trénujte.

- Myšlenky. Myšlenky jsou nekonečným zdrojem vašeho úspěchu. Pokud je dokážete rozvíjet a prodat, máte kariéru zaručenou.

- Peníze. Touha po penězích je dobrým základem pro budování kariéry. Dejte si ovšem pozor, aby vás neovládly nebo nezměnily.

- Šéf. Přijměte ho takového, jaký je, naučte se rozpoznat, co ho potěší, co ho vyvedete z míry a co ho rozčílí.

- Úspěch. Oslavujte své úspěchy. Lidé je velmi často přecházejí. Buďte na sebe pyšní a klidně si dopřejte malou oslavu.

- Volný čas. Neměli byste zapomenout na to, že si občas potřebujete odpočinout a vypnout. Vytvořte si pro svůj volný čas nějaký prostor a doplňujte si energii.

-pk-

Zdroj: HR Web.sk - Internetový týdeník o kariéře, lidských zdrojích a řízení.
Zobrazit přehled článků ze zdroje HR Web.sk

Články v sérii

Aktuální

Pracovní předsevzetí podle abecedy

Aktuální

5 kroků k úspěšným předsevzetím

Aktuální

Jak nemají vypadat novoroční předsevzetí

Aktuální

Novoroční předsevzetí pro manažery