Pracovní prostředí a design kanceláří: Trendy roku 2018

Lidé, svět i věci kolem nás se neustále mění a vyvíjí. Nejinak je tomu i v případě designu kanceláří a celkového pojetí pracovního prostředí. Na vině tohoto vývoje jsou jak designové trendy, tak i změny v technologiích a nové poznatky o produktivitě pracovníků a vlivu prostředí na ní. Zde jsou aktuální trendy pro design kanceláří a pracovního prostředí, které zajistí, že se zaměstnanci vaší firmy budou v práci cítit komfortně.

Ilustrační snímek

Tyto trendy publikoval server INC.com.

Open space už je sprostý výraz

Zatímco v devadesátých letech velké korporáty vytvářely obludné open space prostředí, v dnešní době se naštěstí od tohoto trendu ve velkém ustupuje. Zjistilo se, že výhodnost propojení pracovníků je převýšena nevýhodou v podobě rušného a zcela demotivujícího pracovního prostředí.

Aktuálním trendem jsou spíše oddělené kanceláře a samostatné pracovní pozice, doplněné separovanými prostory pro společné projekty a setkávání.

Pryč s graffiti a industriálním stylem

Uvolněný design v podobě graffiti, street artu a industriálního stylu pracovního prostředí se už nenosí. Momentálně je trendem spíše minimalismus, doplněný zrcadly nebo jemnými vzory.

Dobře vybavené konferenční místnosti

Lidé jsou čím dál zvyklejší aktivně a rychle využívat celou řadu elektronických zařízení, které jim šetří čas. Tablety, mobily a počítače již nechybí na žádné schůzi. Proto je nutné, aby konferenční místnosti uměly s těmito zařízeními pracovat. Měly by tak být moderně vybavené a měly by uspokojovat technologické požadavky všech zaměstnanců, kteří se v těchto prostorech setkávají.

Flexibilita

Mít u kanceláří ping-pongové stoly, lehátka a svačiny v kuchyňce je sice příjemné, ale ukazujete tak, že od zaměstnanců očekáváte, že v práci budou neustále. Dnešní doba přeje home office a práci odjinud a flexibilita času i místa je žádaným benefitem zaměstnanců. Zapomeňte tedy na kulečníkové stoly a raději umožněte zaměstnancům občas pracovat z domova, což k jejich pohodě přispěje mnohem více.

-mm-

Zdroj: Inc.com - portál amerického magazínu Inc. pro začínajcí podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje Inc.com