Pracovní prostředí může pomoci zvýšit produktivitu

Jak moc máte rádi místo, kde pracujete? Nemáme nyní na mysli organizaci nebo lidi, se kterými jste každý den ve styku. Máme na mysli váš pracovní stůl. Cítíte se deprimovaní, sotva k němu ráno zasednete? Máme zde několik tipů, jak to změnit.

Nejprve se ujistěte, že váš stůl, židle a počítač jsou dobře uspořádané z hlediska vašeho zdraví a bezpečí. Už totiž to, že byste se měli cítit fyzicky nepohodlně, zvyšuje pravděpodobnost vaší nespokojenosti.

Poté se zamyslete, jak na vás vaše pracovní prostředí působí. Nechtělo by to květiny nebo nějaký barevný veselý obrázek? Utvořte si prostředí, které bude podporovat vaši produktivitu. Ale velký plyšový medvěd z pouti asi není to pravé.

Pamatujte si, že vaše prostředí toho hodně vypovídá o vás samotných. I když pracujete ve spěchu a během dne si uděláte na stole nepořádek, ukliďte si ho před odchodem domů. Deset minut vám neublíží. Naopak vám to usnadní druhý den v práci, kdy nebudete muset ráno hledat hodinu číslo na jednoho klienta.

O pracovním prostředí se bavte s kolegy. Jak oni zvládají udržet si pořádek ve věcech? V jakém prostředí se jim lépe pracuje? A jak vidí vaše pracovní prostředí?

 -pk-

Zdroj: Monster.com - přední světový pracovní portál
Zobrazit přehled článků ze zdroje Monster.com