Praktické rady pro návrat do práce po mateřské

Ilustrační snímek

Návrat do práce po mateřské dovolené má v sobě náboj smutku a viny, zároveň však také úlevy a očekávání nových zážitků. Maminka si musí rychle zvyknout nejen na to, že svěřila své dítě školce nebo chůvě, ale také na to, že je zpět v pracovním procesu. Zásadní roli hraje první týden po návratu. Jak se na něj připravit?

Oblečte se pracovně

Nenechte se rozhodit tím, pokud vám již nesedí oblečení, které jste do práce nosila dříve. Naopak si udělejte radost a vyrazte nakupovat. Pořiďte si několik variant oblečení, v němž se budete cítiti dobře.

Nemluvte jen o dětech

Když se vás kolegové sami zeptají, ukažte jim pár fotografií a povězte stručně o svém dítěti či dětech. Děti by však rozhodně neměly být hlavním tématem, o kterém budete první týden v práci mluvit.

Oficiálně začněte až v úterý

Nechte si pondělí na vyřízení administrativních formalit a rozhovor se šéfem a HR. První oficiální den tak budete moci začít bez zdržování.

Dejte o sobě vědět

Pomozte kolegům, aby si na vás znovu zvykli. Aktivně se ptejte na novinky a zapojujte do projektů. Všem odešlete e-mail s oznámením, že jste zpátky.

-kk-

Zdroj: CBS MoneyWatch - server americké mediální skupiny CBS věnovaný managementu a obchodu
Zobrazit přehled článků ze zdroje CBS MoneyWatch