Pravidla kancelářského manželství

Pojem „kancelářské manželství“ již není v personalistice neznámý. Označuje rostoucí počet zaměstnanců, kteří mají v zaměstnání vztah podobný manželství s kolegou opačného pohlaví. Kancelářští manželé sdílejí určitou zvláštní důvěru, loajalitu, společné vtipy a zkušenosti a také upřímnost. Spojuje je respekt, společný zájem a přátelství, což všechno přispívá k tomu, že dokáží číst své myšlenky a nálady jsou sobě navzájem nejlepšími důvěrníky.

Co ale nastává mimo kancelář? Nejideálnější je situace, kdy vaše skutečná manželka nebo skutečný manžel nemají žádné obavy z vašeho manželství na pracovišti. V první řadě si uvědomte, jaké výhody vám kancelářské manželství poskytuje. Patří sem podpora mezi kolegy, povzbuzení, možnost upřímné diskuse o problémech, širší perspektiva, poradenství v oblasti kariéry a také zábava. Aby však takové manželství mohlo fungovat, držte se následujících doporučení.

- Ujasněte si svůj vztah. Pamatujte si, že pokud muž v práci tráví příliš času se ženou, zaměstnanci si o tom začnou vyprávět. Takové pomluvy vám pak mohou zničit více než jen kariéru.

- Nevylučujte ostatní. Nevytvářejte uzavřenou dvojici. Naopak se snažte pracovat i s ostatními kolegy a pozvěte je například na oběd nebo někam po práci.

- Udržujte svou skutečnou manželku v blízkosti. Nemělo by vám dělat problém pozvat svou kancelářskou manželku domů k vaší skutečné ženě.

- Vyhněte se přílišným dotekům a flirtování. Kancelářské manželství by mělo být zábavné a příjemné, vždy však profesionální.

-kk-

Zdroj: Monster.com - přední světový pracovní portál
Zobrazit přehled článků ze zdroje Monster.com