Přestaňte ukazovat na ostatní

Autorova matka s oblibou říkávala, že kdykoliv ukazujete prstem na někoho jiného, většina vašich prstů stejně vždycky ukazuje zpátky na vás. A autor s přibývajícím věkem uznával, že měla pravdu. Níže uvedené strategie jsou určeny všem, kdo jsou připraveni přestat ukazovat na ostatní a začít bojovat s tím, co je samotné drží zpátky.
- Snažíte se vždycky zabodovat? Autorův přítel si z něj vždy při basketbalu utahoval, že kdykoli se dostane k míči, snaží se skórovat, nebo přihrát někomu, kdo bude skórovat. Přitom to vždy a při všem není nejlepší nápad. Někdy má větší cenu dát si načas a poznat zákazníka, kolegu nebo prodejce. A lidé vám budou více věřit, když si budou myslet, že se stále nesnažíte zabodovat.
- Vidíte všechno jen černé a bílé? Jen málo věcí v byznysu je buď černé nebo bílé. Je vzácností, aby byl jen jeden člověk 100% vinen, když se něco pokazí. Často se na zavinění podílí více lidí. Je proto důležité být méně odsuzující a více otevřený ocenění toho šedého.
- Stále vyhledáváte konflikty, nebo se jim naopak vyhýbáte? Konflikty jsou součástí života. Problémy se objevují, když je váš život konfliktů prostý, nebo když je jich plný. Prozkoumejte své interakce s ostatními lidmi, zda nespadáte do jednoho z těchto extrémů a jestli nemůžete lépe vyvážit množství pracovních konfliktů.
- Jste motivováni strachem nebo jinými negativními emocemi? Je to hloupé a omezující. Nesnažte se dělat věci na účet někoho jiného, zkuste se podělit s ostatními.

-ba-
Zdroj: Career Journal - portál amerického listu Wall Street Journal zaměřený na zaměstnání a kariéru
Zobrazit přehled článků ze zdroje Career Journal