Připravte si prostor na setkání

Ať už plánujete poradu, připravujete školení nebo se chystáte jen o něčem diskutovat mezi čtyřma očima, inspirujte se následujícími tipy, jak maximálně využít prostoru konání schůzky.

- Zajistěte světlo. Světlo snižuje stres, zlepšuje chování i  výkonnost a má pozitivní vliv na celkovou pohodu. Snažte se ponejvíce využít přirozeného světla.

- Udržujte čerstvý vzduch. Vyberte místnost, v níž lze otevírat okna a pokud není dostatečně teplo, aby byla stále otevřená, otevírejte na několik minut každou půlhodinu.

- Sledujte prostor. Ignorujte to, co vám radí plánovači. Zajistěte dostatečně velký prostor, který bude komfortní a pružný. Využijte různé části prostoru k podpoře interakcí a zlepšení paměti.

- Jděte ven.
Jestliže to dovolí počasí, využijte venkovní prostory. Držte se při tom předcházejících tří bodů.

- Osvoboďte se od nábytku. Zajistěte minimální počet židlí, který je potřeba, a snadno přemístitelné stoly. Pokud jste školitelem, zajistěte si centrální umístění.

- Vyvarujte se hlučných sousedů. Vyberte klidné místo, abyste podpořili uvažování účastníků.

- Zajistěte občerstvení. Dostatečné množství čerstvé vody je důležité pro koncentraci a bdělost.

- Jídlo pomáhá myšlení. Zajistěte kvalitní,pomalu se uvolňující jídla – ovoce, zeleninu, ryby či drůbež, sýry či vegetariánské alternativy, ořechy apod.

- Stimulujte smysly. Vyzkoušejte barevné či tematické obrázky na stěny, pusťte tichou nevtíravou hudbu, podporujte pravidelný pohyb, přineste květiny.

- Strukturujte schůzku. Sestavte barevnou agendu, rozvrh, grafy atd. a umístěte je i na stěny. Podpoří to kreativní myšlení.

- Postavte se tomu, že něco nejde. Buďte kreativní a budete produktivnější.

-kk-
Zdroj: Changeboard - informace ze světa personalistiky
Zobrazit přehled článků ze zdroje Changeboard