Problémy otevřeného pracoviště

Open space – pro někoho skvělé pracovní prostředí, pro jiného noční můra. Tyto kanceláře neboli kóje jsou kletbami moderního pracovního života. Ačkoli dělají iluze soukromí, malé tenké nevysoké stěny snadno propustí všechny zvuky a konverzace kolegů.

Každý, kdo v takovém prostředí pracoval, ví, jak je obtížné si na ně zvyknout a soustředit se na práci. Je to velice těžké, zvláště když ze všech strany slyšíte, co kde bylo k večeři, kdo s kým nemluví, kdo kam pojede na víkend a podobně. Mnoho lidí se dnes v tomto pracovním prostoru neobejde bez sluchátek nebo špuntů do uší.

Přitom i na tomto prostoru by se měla dodržovat základní pravidla slušnosti. Když někdo mluví moc nahlas, klidně mu zaklepejte na stěnu, když chcete za někým jít, požádejte ho o vstup, zda do jeho pracovního prostoru můžete. Choďte rychle. Pokud se místností loudáte, můžete u druhých vzbudit pocit, že je posloucháte nebo šmírujete. Snažte se u vašeho stolu co nejméně jíst. Jde o tom, že vůně se dostanou všude a to, co chutná vám, může u jiných vzbuzovat žaludeční nevolnosti.

Zkuste různé fígle s vašimi kolegy, abyste si život v tomto prostoru udělali co možná nejsnesitelnější.

-pk-

Zdroj: Monster.com - přední světový pracovní portál
Zobrazit přehled článků ze zdroje Monster.com