Proč pracovat z domova?

Nejvíce zaměstnavatelů, kteří nabízejí wellness programy svým zaměstnancům je ve Spojených státech (86 %). I mimo Severní Ameriku však s tímto benefitem přichází každý pátý zaměstnavatel. Vyplývá to z výzkumu společnosti Buck Consultants, která zpracovala odpovědi z 555 organizací, reprezentujících téměř 7 milionů zaměstnanců.

Cíle wellness programů jsou různé v závislosti na konkrétním regionu. V USA je na prvním místě snižování nákladů na zdravotní péči, v Kanadě jde především o oslovení a udržení kvalitních zaměstnanců. Největší evropskou prioritou je snížení absencí zaměstnanců. Respondenti z ostatních oblastí hledají zase lepší pracovní morálku. Obecně lze říci, že wellness programy mají sloužit ke zlepšení produktivity zaměstnanců.

Výzkum ukázal, že wellness programy jsou ve světě stále populárnější. Zaměstnavatelé si začínají uvědomovat, že zlepšování zdravotního stavu zaměstnanců má pro ně mnoho výhod. Zatímco v osmdesátých a devadesátých letech však bylo jejich smyslem, aby se zaměstnanci cítili dobře, dnes hrají větší roli finanční ukazatele.

-kk-
Zdroj: Startups - Britský server pro začínající podnikatele.
Zobrazit přehled článků ze zdroje Startups