Proč vás kolegové nesnášejí?

Ilustrační snímek

S kolegy v práci trávíme většinou svého času. Neměli bychom tudíž podceňovat to, jak se k sobě vzájemně chováme. Je to jako v partnerském vztahu – po jisté době se každý začne chovat tak, jak je to pro něho přirozené, a neuvědomuje si, že to druhé straně nemusí vyhovovat. Pak vzniká dusno a přicházejí konflikty. Zkuste se proto rozhlédnout v kanceláři kolem sebe a vědomě přemýšlet o svém chování. Zaměřte se na to, za mohou lidé kolem vás mít důvod vás nesnášet. 11 takových důvodů výstižně shrnul server Salary.com.

11 důvodů, proč vás kolegové nesnášejí

  1. Jste nepořádní. Vaše pracoviště vypadá jako smetiště a váš zevnějšek a odér napovídá, že stejně přistupujete i k osobní hygieně.

  2. Nedodržujete základní pravidla komunikace prostřednictvím e-mailu. Křičíte na příjemce svých zpráv velkými písmeny, neustále používáte tlačítko „odpovědět všem“ a všechny zprávy označujete za prioritní.

  3. Povyšujete se nad ostatní. Dáváte neustále najevo, že všechno víte nejlépe.

  4. Sdílíte přílišné detaily z osobního života. Vaše kolegy nezajímá, co děláte v opilosti ani detaily vašich partnerských problémů. Stejně tak nechtějí poslouchat vaše soukromé telefonáty.

  5. Děláte jen minimum, které musíte udělat, a více se nezapojujete. Pokud vás vaše práce nebaví, jděte dělat něco jiného.

  6. Připravujete si v kanceláři aromatická jídla. Celá kancelář pak musí dýchat něco, z čeho se jí zvedá žaludek.

  7. Přivlastňujete si úspěch za nápady a práci kolegů. To nikdy nezůstane bez povšimnutí.

  8. Neustále si stěžujete. Všechno je podle vás špatně a nic se nedaří.

  9. Děláte hluk. Mluvíte příliš nahlas nebo si pouštíte hudbu, která ostatním vadí. Možná vám to neřeknou přímo do očí, ale to neznamená, že to tak není.

  10. Chybí vám základy slušného chování, například schopnost pozdravit, o něco požádat nebo poděkovat.

  11. Chodíte všude pozdě. Dáváte tím najevo, že si absolutně nevážíte času druhých.

-kk-

Zdroj: Salary.com - americký portál věnovaný odměňování zaměstnanců
Zobrazit přehled článků ze zdroje Salary.com