Proč vedoucí pracovníci obcházejí vlastní náboráře?

Autor článku uvádí, že mu často volají manažeři a chtějí doporučit lidi pro různé pozice. To jej přivádí k zamyšlení, proč neosloví vlastní náboráře a hledají pomoc jinde.

Nespolehlivost

Jiní manažeři, majitelé podniků i konzultanti stojí v očích mnoha manažerů výše než náboráři v jejich firmě. Ve skutečnosti není většina náborářů obchodními znalci. Často nerozumí produktům nebo službám a někdy nemají přehled o momentální finanční situaci ve firmě. Autor článku uvádí, že pracoval s náboráři, kteří znali veškeré podrobnosti určité taktické činnosti, ale neměli ponětí o tom, jak je firma vnímána na trhu, o konkurenci a neznali firemní strategii.

- Řešení. Náborář by měl mít o firmě co nejvíce informací. Měl by umět vyčíst z výročních zpráv kritická fakta ohledně růstu, filozofie a také o negativních záležitostech a případných žalobách, které by mohly ovlivňovat rozhodování uchazečů. Čím více budete vědět a pozná to i vaše vedení, tím výše budete stavěni.

Důvěrnost

Řada manažerů nevěří svým interním náborářům, že udrží některé informace v důvěrnosti, a jde proto za svými známými nebo externími odborníky.

- Řešení. Náboráři, kteří chtějí mít důvěru, by měli stavět na perfektní reputaci. Pokud jste náborář, sdělujte podrobnosti o náborových plánech pouze autorizovaným osobám. Jste-li náborový manažer, musíte také získat důvěru a pověřovat pouze ty náboráře, o kterých víte, že budou s informacemi nakládat moudře.

Kvalifikovanost

Dobrá pracovní historie a to, jak dokážete své vedení informovat o svých úspěších ovlivní, zda budete zahrnuti v kritických náborech. Potřebujete ukázat, že vaše znalosti, kontakty a zkušenosti jsou dostatečně způsobilé.

- Řešení. Učte se, obětujte čas vybudování kontaktní sítě a naučte se, jak růst a zúročit nově získané vědomosti ve své pozici. Také věnujte pozornost tomu, jak komunikujete to, co děláte managementu.

Rychlost

Většina vedoucích pracovníků věří, že externí náborové agentury jsou efektivnější a rychlejší než jejich interní náboráři.

- Řešení. Rychlost je často výsledkem vybudování správných konexí a vztahů. Úspěch roste s dovednostmi, komunikací a vytrvalostí.

-av-
Zdroj: ERE.net - přední světová online komunita pro odborníky z oblasti náboru
Zobrazit přehled článků ze zdroje ERE.net