Programy flexibility - nutná je podpora shora

Při prosazování programů flexibilního uspořádání pracovní doby je někdy potřeba vžít se i do situace výkonného vedoucího, protože právě podpora shora je pro podobné kroky velmi užitečná. Někdy je těžké odhadnout, zda výkonný vedoucí tento projekt podporuje či nikoli. Pokud však oddělení HR podnikne příslušné kroky, kterými dokáže, že flexibilní uspořádání pracovní doby je pro podnik přínosem, podpora CEO většinou přijde jaksi sama.

Předtím, než si začneme plánovat konkrétní kroky, je vhodné se zamyslet nad tím, jak se CEO až dosud stavěl k případným zmínkám o flexibilitě v práci. Nabídl toto řešení některému ze zaměstnanců, když to dotyčný potřeboval, nebo jeho žádost naopak zamítl? Jak se dívá na ostatní manažery, kteří možnosti flexibility využívají? Snaží se o prosazení flexibilních pracovních možností sám u sebe?

Nejlepší je zeptat se CEO na jeho názor přímo nebo v souvislosti s nějakým projektem. Protože výkonní manažeři bývají velmi hrdí sami na sebe, je vhodné jim nenápadně připomenout, že tímto krokem velmi vzroste jejich prestiž. Svůj účel splní i odkaz na další manažery či vedoucí oddělení, kteří pružné uspořádání pracovní doby úspěšně praktikují.
Zdroj: Flexibility.org.uk - nové způsoby zaměstnávání lidí, práce na dálku, management
Zobrazit přehled článků ze zdroje Flexibility.org.uk