Půjčovna elektrických vozů pro zaměstnance PWC v Londýně

Poradenská společnost PricewaterhouseCoopers (PWC) spouští pilotní fázi projektu využívání elektrických automobilů pro své zaměstnance v Londýně. Projekt je součástí její strategie udržitelného rozvoje v oblasti dopravy.

Elektrické vozy budou zaměstnancům k dispozici pro vypůjčení v sídlech firmy v londýnských čtvrtích Southwark a Westminster. Baterie budou řidiči moci dobíjet jak v těchto sídlech, tak v rámci sítě dobíjecích stanic společností Hertz a Source London.

Ředitelka PWC pro trvale udržitelný rozvoj Bridget Jacksonová uvedla v tiskové zprávě ke spuštění projektu: „Cesty, které naši zaměstnanci vykonávají na území centrálního Londýna, mohou směřovat do míst bez přímého dosahu veřejné dopravy nebo vyžadovat přenos materiálů, které jsou pro veřejnou dopravu příliš objemné nebo příliš důvěrné. Přibližně dvě cesty denně, k nimž jsme za tímto účelem doposud využívali taxi, budou od nynějška realizovány v elektrických vozech.“

Prozatím hovoří o projektu jako o pionýrské iniciativě, která vychází ze závazku firmy vůči snižování emisí. Pokud se schéma v Londýně osvědčí, plánuje jej společnost implementovat na celém území Británie.

-kk-

Zdroj: Employee Benefits - britský portál věnovaný zaměstnaneckým výhodám
Zobrazit přehled článků ze zdroje Employee Benefits