Řekněte si o to, co chcete

Představte si, jak bylo všechno snadné, kdyby si člověk při příchodu do nového zaměstnání jednoduše řekl, co chce, potřebuje a očekává a společnost mu vyšla vstříc. Nemusely by se řešit žádné odměny ani motivace.

 

Už i praxe potvrdila, že lidé, kteří si hned na počátku řekli, na jakém programu by chtěli pracovat, na něm dříve nebo později opravdu pracovali. Manažer je totiž vedl směrem k tomu, o co stáli a co chtěli. Stejně tak lidé, kteří se raději vzdali nějakého honoráře, jen aby měli více volna.

 

Jiní lidé tyto problémy řeší tak, že jsou v práci nespokojeni, reptají, kde mohou, ale ne tam, kde by měli. Mají svá očekávání a cíle, ale protože jim manažeři do hlavy nevidí, nemohou ani vědět, kam takové lidi směřovat.

 

Říci manažerovi, co chcete, není žádní troufalost. Vy jednak začnete pracovat lépe, protože práce bude splňovat vaše očekávání a jednak se uleví a manažerovi, protože bude vědět, na jakou práci vás má zařazovat. Nebojte se říci, že chcete víc peněž, méně volna nebo naopak, že vám chybí odezva z jeho strany nebo jste přemýšleli o růstu kariéry.

 

 

 

 

-pk-

Zdroj: Joan Lloyd & Associates - stránky americké koučky Joan Lloydové
Zobrazit přehled článků ze zdroje Joan Lloyd & Associates