ROZVÍJEJTE S NÁMI VAŠI KARIÉRU aneb KDO NEJLÉPE VÍ, CO POTŘEBUJE PRO SVŮJ RŮST HR ODBORNÍK?

Občas slýcháme, že personalistou může být každý a žádné velké vzdělání k tomu nepotřebuje. Tento dojem podporuje i skutečnost, že se v personalistické praxi setkáváme s lidmi, kteří mají velmi odlišné vzdělání a zkušenosti. Jak poznáme, kdo je v oboru "dál", než ti ostatní? „Personalisté jsou lidé napříč firmou. Jejich empatie, energie, představivost a kreativita by měly pomáhat podněcovat celou firmu.“ říká Zdeněk Šimek, vice President pro HR VZP a člen představenstva People Management Fora.

K perfektnímu zvládání HR procesů je nutné získat komplexní vnímání organizace a jejich podnikatelských záměrů a vytvářet tak vysokou přidanou hodnotu pro společnost. A to je kompetence, která personalistům často schází. Nově vzniklý PMF Institut se bude snažit zacelit tento nedostatek a pečovat o soustavný vývoj kariér personalistů. To je cíl této koncepce vzdělávání. „Naučit nejlepší věci z HR oblasti, pomoci poskládat informace a dovednosti tak, aby se stali opravdu rovnocennými partnery a součástí podnikatelského motoru firmy,“ dodává Richard Dobeš, člen představenstva PMF.

Koncepce i obsah vzdělávání v PMF Institutu je současně také naplněním hesla PMF „Členové sobě“, protože v sobě spojuje bohaté zkušenosti HR odborníků s reálnými požadavky trhu.

Institut představuje nový koncept profesního HR vzdělávání. Podporuje individualitu každého posluchače a zároveň nabízí otevřenost díky možnosti volného sdílení zkušeností a vstupu do jednotlivých úrovní studia. Programy jsou sestaveny tak, aby zahrnovaly všechny důležité součásti personální práce, informovaly o rozvojových trendech včetně zajímavých zahraničních studií.

Přednášející a lektoři jsou lidé, kteří patří ve svých oborech ke špičce v České republice, což zajišťuje jak exkluzivitu programů, tak i jeden z největších benefitů pro studenty.

„Opravdu se PMF Institut plánoval velice dlouhou dobu. Vždy jsme věděli, že je to potřebná věc,” vzpomíná Rostya Gordon Smith, která působí jako ambasador PMF pro mezinárodní vztahy & HREA.

PMF Institut se zaměřuje také na sdílení zkušeností získaných praxí v zahraničí. Především v třetí úrovni program využívá jak příkladů dobré praxe, tak aktivní účasti zahraničních expertů. Výuka vychází z praktických zkušeností lektorů, kteří pracují nebo pracovali v globálních firmách jak v Česku, tak i v zahraničí. Nezávislé postavení PMF umožňuje zajistit účastníkům programu ty nejlepší odborníky z lektorského trhu v ČR.

To všechno naplňuje hlavní myšlenku, se kterou byl PMF Institut vytvořen. „Zasadit personální věci do podnikatelského kontextu, to je to, o co se nejvíce snažíme,“ říká Ivana Watson, která je programovou manažerkou PMF Institutu.

V tuto chvíli se autoři vzdělávací koncepce připravují na druhý běh vzdělávacího programu HR PROFESIONÁL, který se otevírá v říjnu 2013, a chystají se na první otevření úrovně HR MANAŽER v lednu příštího roku.

Celý tým se těší na další studenty, ale má velkou radost z těch stávajících a jejich postřehů. Posuďte sami:

„Stala jsem se nadšenou studentkou PMF Institutu a mám velkou radost z tak promyšleného rozvojového programu v oblasti HR. Nejvíce oceňuji informace o moderních a osvědčených nástrojích a intenzivně hledám možnosti a zdroje, jak takové nástroje implementovat do vlastní organizace. Při studiu ale vnímám i něco „navíc“, cennou přidanou hodnotu. Tou je možnost potkat a poznat díky PMF Institutu řadu zajímavých a pro HR zapálených lidí, s nimiž mohu sdílet své vlastní nadšení.“

Jana S., studentka programu HR PROFESIONÁL

Pokud Vás možnosti HR rozvoje zaujaly, ozvěte se, rádi se Vám PMF Institut detailně představíme.

Zita.lara@hrforum.cz