Rozvoj globálních lídrů v GE

Ilustrační snímek

Společnost GE spustila projekt s názvem Global New Directions, do kterého zapojila 21 zaměstnanců zastupujících nejmladší generaci Millenials z řad absolventů firemních programů pro rozvoj leadershipu. Cílem tříměsíční mise těchto zaměstnanců z různých obchodních jednotek a zemí, v nichž společnost působí, bylo najít způsoby, jak si společnost může v budoucnu lépe získat, rozvíjet a udržet mladé talenty.

Ředitelka vzdělávání a viceprezidentka společnosti Susan Petersová shrnula doporučení, která její tým od účastníků projektu Global New Directions dostal, takto:

  • větší zapojení herních technologií do vzdělávání současných a potenciálních zaměstnanců,

  • vytváření personalizovaných řad benefitů, které zaměstnancům nabídnou větší flexibilitu,

  • úprava systému řízení výkonnosti pomocí nových nástrojů tak, aby lépe pomáhal rozvoji kariéry a nabízel zaměstnancům širší uplatnění v rámci firmy (okamžitá zpětná vazba, koučink),

  • rozšíření programu rozvoje leadershipu za účelem výchovy a podpory kulturně přizpůsobivých globálních lídrů.

Společnost nyní tato doporučení implementuje.

Bližší informace o projektu si můžete přečíst v rozhovoru s jednou z účastnic projektu, Číňankou Monicou Li na serveru eclpblog.com zde.

Aktuální výzkum společnosti GE 2012 GE Global Innovation Barometer zároveň ukázal, že zaměstnanci tíhnou ke kolegiálnějšímu a osobnějšímu pohledu na leadership a rozvoj byznysu skrze pracovní sílu. Úspěšní globální lídři podle ní budou mít následující vlastnosti:

  1. výrazně externí zaměření – spolupráce nejen se zákazníky, ale i se širší základnou podílníků včetně vlád, regulátorů, nevládních skupin a dalších komunit,

  2. přizpůsobivost, schopnost rychle uvažovat a propojovat strategie s praxí,

  3. schopnost uvažovat inovativně a odvaha implementovat inovativní řešení,

  4. rozvoj týmů,

  5. zájem o rozvoj své odbornosti a motivace druhých k témuž.

-kk-

Zdroj: The Conference Board - Human Capital Exchange - portál organizace The Conference Board
Zobrazit přehled článků ze zdroje The Conference Board - Human Capital Exchange