Špatný šéf aneb Slintání plastikou nezastavíš

Řada zaměstnanců pracuje pro nadřízené, o jejichž neschopnosti se přesvědčuje den co den. Nemá však možnost jiné práce, takže se snaží se svými šéfy vyjít. Slyšeli jste o nejnovějším trendu v plastické chirurgii? Máme na mysli vyhlazování psích obličejů. Američtí chirurgové potvrzují, že přibývá bohatých žen, které dopřávají svým psím miláčkům operaci převislých pysků, nejrůznější zákroky proti slintání apod. Snaha o proměnu psa k obrazu svému je však stejně hloupá jako snaha o předělání neschopného šéfa. Článek nabízí několik tipů, jak dočasně vycházet s nevhodnými šéfy, než si najdete nějakého duševně způsobilejšího.

- Pokud je váš šéf mikromanažer, poskytujte mu dostatečně často aktualizované informace o své práci. Telefonujte, posílejte e-maily a ukazujte zprávy. Mikromanažery většinou zajímá více kvantita než kvalita.

- Pokud je váš šéf paranoidní, udržujte své aktivity v jednoduché a srozumitelné rovině. Informujte jej, co děláte a proč to děláte. Poslední, co byste chtěli udělat, je jistě přivést takového šéfa k ještě větší paranoie.

- Pokud je váš šéf egoista, vztahujte veškeré své činnosti k jeho agendě. Všechny své kroky úzce spojujte s jeho cíli. Poslední, co by chtěl takový šéf vidět, je práce, která se žádným způsobem nevrátí, aby na ho ukázala v dobrém světle.

- Pokud je váš šéf nechápavý, spojujte pro něho jednotlivé věci dohromady. Vysvětlete mu problém, s nímž se potýkáte, jednotlivé kroky, které chcete podniknout, i výsledky, jichž byste chtěli dosáhnout. Někdy vás může až překvapit, jak si lidé nedokáží pospojovat důležité věci.

- Pokud je váš šéf nepoctivý, veďte si záznamy o jeho chování. Uchovávejte si e-maily a dělejte písemné záznamy o konverzacích, které by se daly považovat za diskutabilní. Nejen on může použít písemné důkazy proti vám, ale i naopak.

-kk-

Zdroj: ABCNews - zpravodajský server televizní a rozhlasové společnosti American Broadcasting Company (ABC)
Zobrazit přehled článků ze zdroje ABCNews