Starších zaměstnanců bude přibývat

Zhruba 16 % dnešní pracovní síly USA tvoří lidé starší 55 let. Toto procento se do roku 2014 zvýší na 21 % - nárůst o více než 11 milionů pracovníků. Firmy se proto zaměřují na tento segment a nabízí této skupině zajímavé pracovní výhody. Běžně se také obrací s pracovní nabídkou na své zaměstnance, kteří odešli do důchodu. Získání takového zaměstnance přináší řadu výhod.

Pokud hledáte zaměstnavatele a patříte do skupiny 50 plus, zde je několik tipů, jak je hodnotit:

- Zajímejte se o náborové praktiky. To, jak, kde a jakými prostředky firma hledá zaměstnance vám o ní může ledacos napovědět. Vás bude zvlášť zajímat to, zda jsou otevřeni náboru starších pracovníků.

- Ptejte se na zvláštní školení a příležitosti. Ty nejvhodnější firmy mají speciální programy, které zaměstnancům poskytují pokročilé a pokračující školení, které jim má pomoci měnit pozice v rámci firmy a nabízí kariérní poradenství. Tyto programy často pomáhají starším zaměstnancům aktualizovat dovednosti a většina jim umožňuje určit vlastní tempo učení.

- Prozkoumejte firemní benefity. Přestože pravděpodobně nezjistíte všechny nabízené benefity v počáteční fázi kontaktu, pokuste se prohledat firemní stránky a brožury.

- Jaký je celkový image firmy. V jakém světle se firma snaží prezentovat? Pokud se do firmy dostanete, všímejte si, zda zaměstnávají starší osoby. Snažte se zjistit, jak si firma cení svých lidí.

-av-
Zdroj: CareerBuilder - největší americký portál s nabídkami zaměstnání
Zobrazit přehled článků ze zdroje CareerBuilder